Про виробника

Як все починалося

Заснував компанію «BioBank Co.Ltd» японський вчений-мікробіолог зі світовим ім'ям Iichiroh Ohhira (Ішіро Оххіра). Оххіра більшу частину свого життя досліджував як саме молочнокислі бактерії впливають на організм. Як тільки він зрозумів всю їх важливість, невідкладно приступив до створення препаратів на їх основі.

Ішіро Оххіра народився в 1936 році в Осаці, третьому за величиною місті Японії. Після школи він вступив до університету Окаями на факультет сільського господарства. Під час навчання отримав ступінь магістра. Після закінчення навчання в 1960 році, Ішіро Оххіра деякий час працював ландшафтним архітектором. Саме під час своє роботи він випадково дізнався про дію на організм молочнокислих бактерій і це змінило його життя.

Якось Ішіро Оххіра брав участь у великому ландшафтному проекті в Малайзії. На одному з офіційних прийомів він спробував малайзійський міцний алкогольний напій після якого йому стало зле. Один з учасників офіційного прийому побачив, що доктор Оххіра погано себе почуває і запропонував полегшити його стан, запропонувавши «чарівний еліксир». Зовні рідина нагадувала сік, який швидко прибрав дискомфорт у шлунку та заінтригував Оххіру. Він захотів неодмінно дізнатися з чого складається цей чудовий напій.

Після того як Ішіро Оххіра повернувся на батьківщину, він з ентузіазмом почав досліджувати невідому рідину, яку спробував у Малайзії. Щоб на професійному рівні розібратися в магічних властивостях «чарівного напою» він у 1971 році вступив до аспірантури з сільського господарства університету Окаяма. У 1973 році Оххіра отримав ступінь магістра з сільського господарства в області мікробіології.

Під час вивчення властивостей малайзійського напою, вчений з'ясував, що він зроблений з ферментованих харчових продуктів і включає в себе різні види молочнокислих бактерій. Оххіра почав досліджувати різні види ферментованих продуктів, вироблених в Південно-Східній Азії та виявив, що всі вони містять різні мікроорганізми. Крім того, він розгадав секрет корисної дії молочнокислих бактерій. Вся справа в багаторічній природній ферментації, коли сильні бактерії стають ще сильніше, а слабкі гинуть.

У 1974 році Ішіро Оххіра заснував Центр досліджень і розробок біоактивності. У 1986 році він навчався на факультеті сільського господарства свого рідного університету у професора Тошітакі Накае, який є світовим  авторитетом з досліджень молочнокислих бактерій, а вже через рік вступив до аспірантури школи природних наук і технологій при вузі.

Доктор Оххіра спільно з вченими університету Окаями протягом більш ніж десяти років розбирався в тонкощах дії молочнокислих бактерій. Коли всі секрети були відкриті, доктор Оххіра приступив до розробки нової формули продукту, до якої включив інгредієнти «чарівного еліксиру». Таким чином вчений дав людям можливість відчути особливу дію напою, яку він сам спробував на собі багато років тому. Склад цього напою сьогодні в світі відомий як пробіотики «Dr.Ohhira® OM-X» (Ohhira's Mountain Extract).

Щоб досконально вивчити дію молочнокислих бактерій, доктор Оххіра почав займатися додатковими дослідженнями. У 1992 році він вступив до лабораторії мікробіології медичного коледжу Кагава (в основному, для дослідження токсинів). Через рік очолив офіс технічного консультанта з сільського господарства та питань навколишнього середовища в столиці китайської провінції Сичуань Ченду.

Ішіро Оххіра вчився не тільки в японських університетах. У 1999 році він отримав ступінь доктора наук з охорони здоров'я в Американському університеті Адама Сміта.

З 2000-го року продовжував займатися додатковими дослідженнями в області молочнокислих бактерій вже в японському університеті Адзабу. Саме там він отримав ступінь доктора ветеринарних наук.

Роботи та регалії доктора Ішіро Оххіри

Доктор Ішіро Оххіра став автором або співавтором понад двадцяти наукових робіт про дію молочнокислих бактерій. Основні напрямки його досліджень:

  • науковий аналіз і розробка харчових продуктів, які не викликають алергії і містять молочнокислі бактерії та інші корисні мікроорганізми;
  • проведення досліджень в сегменті органічного землеробства та вирощування фруктів без використання добрив, вивчення того, як можна запобігти проблемам з вирощуванням за допомогою молочнокислих бактерій та інших корисних мікроорганізмів;
  • вивчення благотворного впливу молочнокислих бактерій та інших корисних мікроорганізмів при створенні полів для гольфу без використання агрохімії.

Доктор Оххіра став всесвітньо відомим вченим-мікробіологом. Він є почесним членом різних організацій, таких як:

  • Нью-Йоркська академія наук,
  • Японське суспільство бактеріології,
  • Японська асоціація здорового харчування і харчових продуктів,
  • Японське суспільство виробників напоїв,
  • Японське суспільство продовольчих наук і технологій,
  • Японське суспільство харчової мікробіології,
  • Японське суспільство біологічних наук, біотехнології та агрохімії,
  • Японська асоціація молочного господарства,
  • Японське наукове товариство ґрунтознавства та поживних речовин,
  • Японське суспільство з досліджень молочнокислих бактерій,
  • Японське суспільство ветеринарних наук,
  • Японське суспільство вірусології,
  • Японське суспільство антибактеріальних та протигрибкових препаратів.

У 2004 році вчений отримав Премії Миру Гузі - це азіатський аналог Нобелівської премії, яка присуджується людям, що внесли вагомий внесок у встановлення миру, захист прав людини, а також за значні досягнення в науці та мистецтві.

Доктор Ішіро Оххіра раптово помер 1 березня 2016 року. До самої смерті він читав лекції в університетах Японії, Кореї та Малайзії, а також займався консультаціями різних державних установ Китаю.

Зараз наукову роботу з дослідження корисного впливу організм молочнокислих бактерій продовжує наступник Ішіро Оххіри - доктор мікробіологічних наук Мунеакі Такахата (Muneaki Takahata). Він також займається розробкою нових продуктів на основі формули, що  була відкрита доктором Оххірой.

Компанія «Biobank Cо.Ltd.

Ішіро Оххіра заснував компанію BioBank в 1974 році в японській префектурі Окаяма, острів Хонсю. Компанія займається розробкою та виробництвом продуктів для здоров'я і краси на основі пробіотичних культур. Також BioBank розробляє натуральні продукти для сільського господарства на основі тих же молочнокислих бактерій (формула доктора Оххіри).

Головна місія компанії - розробка продуктів для підтримки міцного здоров'я та довголіття.

Продукція компанії продається в Японії, США, Канаді, Новій Зеландії, Сінгапурі, Філіппінах, Гонконгу, країнах Балтії, Скандинавії, Росії, Таїланді, Південній Кореї, Тайвані, Франції.

Звертаємо вашу увагу на те, що назви продукції та зовнішній вигляд упаковки в різних країнах можуть відрізнятися. В Україні це питний колаген і пробіотик.

Віртуальна екскурсія на виробництво

Хочете дізнатися інформацію від фахівця - задайте питання!